Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve Őrimagyarósd Község Önkormányzata
Projekt azonosító száma TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00026
Projekt címe Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása Őrimagyarósdon
Szerződött támogatás összege 29.735.550 Ft,-
Támogatás mértéke (%- ban) 100
Projekt tartalmának bemutatása Háziorvosi rendelő külső és belső felújítására kerül sor, amely által korszerű, hatékony és minőségi háziorvosi alapellátás valósul meg. A projekt célja az egészségügyi - rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Őrimagyarósd községben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő. A projekt keretében közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek helyt adó helyiség és szolgálati lakás felújítására kerül sor. A fejlesztés eszközbeszerzést is magába foglalja az orvos és a védőnő számára egyaránt.
Projekt tervezett befejezési dátuma

2018.10.31

  Feltöltve: 2016.06.08.

Felújítás állása képekben 2018. január 31- én.

 

Feltöltve 2018.01.31.

Felújítás képekben 2018. február 19.

Feltöltve 2018.02.19.

Felújítás képekben 2018.március 22. 

 Feltöltés ideje: 2018. 03.22.

Az Orvosi rendelő felújítása 2018. április 30.

Árilis végére a felújítás már több, mint 50 %- os készültségi szinten áll. Az alábbi munkák elvégzése valósult már meg a felújítás során : Földmunkák (tereprendezés), Építőmesteri munkák (alapozás, helyszíni beton és vasbeton munkák, falazás és egyéb        kőműves munkák, tetőszerkezet cseréje, cserépfedéssel történő borítása, bádogos szerkezetek elhelyezése).

 

Feltöltés ideje:2018.04.30.

Orvos rendelő felújítása képekben 2018. május 31.

Feltöltés: 2018. május 31.

Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása projekt befejezése, Ünnepélyes átadása képekben

    

Feltöltve: 2018. 08.04.

 

Megújult a háziorvosi rendelő Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírt Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás fejlesztése TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00026 azonosítóval sikeres pályázatot nyújtott be az Orvosi rendelő és a szolgálati lakás felújítására, amely keretében nemcsak maga az épület újul meg, hanem az orvos és a védőnő számára eszközök beszerzésre is sor kerül. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 29,74 millió forint.  

A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Őrimagyarósd községekben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő.

A projekt keretében közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek helyt adó helyiség és szolgálati lakás felújítására kerül sor.

 

A fentiek során a háziorvosi rendelő külső és belső felújítására kerül sor, amely által korszerű, hatékony és minőségi háziorvosi alapellátás valósulhat meg.

A projekt magvalósulása során a műszaki - szakmai eredmények az alábbiak szerint alakulnak:

Az épület tetőszerkezete teljesen felújításra kerül. A rendelő helyiségeinek előnytelen elosztásából, illetve a rendelőbe érkező csecsemő, gyermek és felnőtt betegek - egészségügyi szempontból-, külön váróteremben történő elhelyezésének érdekében kerülnek kialakításra az egyes helyiségek.

 

Az energiakorszerűsítés érdekében a födémet valamint a homlokzati falat is hőszigeteléssel látják el. A fűtés korszerűsítése két új kondenzációs gázkazán elhelyezéssel valósul meg.

 

Az épülethez mozgássérült parkoló kerül kiépítésre, az épületbe történő akadálymentes bejutás érdekében pedig egy rámpa is kialakításra kerül. A rámpa felületét fagyálló és csúszásmenetes lapburkolattal látjuk el, kétoldali szegéllyel és kétsoros korláttal..


A projekt célcsoportját a területi ellátási körzethez tartozó településeken élők alkotják. A területi ellátással érintett települések: Őrimagyarósd, Felsőjánosfa, Szőce, Hegyhátszentjakab, Szaknyér. A praxis vegyes körzet, így a projekt célcsoportjába a fiatalkorúak (gyerekek) és felnőttek egyaránt beletartoznak

A tervezett fejlesztés eszközbeszerzést is magába foglalja az orvos és a védőnő számára egyaránt.

A projekt megvalósulása során egy részben a már elavult, amortizálódott eszközök helyére kerülnek új eszközök beszerzésre, a védőnő esetében pedig a méhnyakrák szűréshez szükséges új eszközök is beszerzésre kerülnének.

A projekt kivitelezője:Galambos Bau Kft.

2018. augusztus 6.